Sponsor Maureen Smeijers

Door Marinka Draaijer, Maureen Smeijers

Maureen fietst mee met de Ketting van Ballonnen

Deel dit bericht

Ik ben Maureen Smeijers, 22 jaar en geboren én getogen in het mooie Rijssen (yes, Twente!). Maar tegenwoordig woon en studeer ik in Groningen. En sinds een aantal weken woon ik nu ook samen met mijn vriend. Op het moment zit ik in het derde jaar van de studie Biologie met de major Biomedische Wetenschappen aan de universiteit, maar volgend jaar hoop ik verpleegkunde te kunnen gaan studeren aan de Hanze. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vriendinnen, hockey ik nog een keer per week, zit ik bij een studentenvereniging waar ik een superleuke jaarclub heb en ben ik ook nog actief met de Paparazcie (fotocommissie en tevens leukste commissie) binnen de studieverenging GLV Idun.

Waarom doe je mee met de Ketting van Ballonnen?

Nou, het bovenstaande klinkt allemaal super leuk en dat is het negen van de tien keer ook. Maar de enige sh*t reden dat ik mee doe, is omdat ik mijn grote broer Anne Jan ben kwijtgeraakt aan kanker. Hij kreeg leukemie (AML) toen hij 14 was. Na een zware strijd mocht hij niet ouder worden dan 15. En daarna begon onze zware tijd thuis. Hoe ‘verwerk’ je nou de dood van je broer? ehmm...niet!? Maar in de loop van de jaren leer je er wel mee om gaan. En ik moet toegeven dat de VOKK daar een belangrijk goed aandeel in is geweest.

Ik ben vaak mee geweest op jongerenkampen en daar leer je veel van elkaar. Door te gewoon te praten maar ook door de vele andere leuke en grappige andere activiteiten die dan worden georganiseerd. Zij snappen gewoon wat je bedoelt, je hoeft niet alles uitteleggen.
Ook heb ik de Ketting van Ballonnen in 2012 gefietst waar ik mensen heb leren kennen die vrienden voor het leven zijn geworden. Omdat je zo hecht wordt na ruim een week op de trappers te staan; al die verhalen die iedereen heeft; door samen te lachen en te huilen; dat schept een ongelofelijke band. Of je nu zoals ik een broer (of zus) kwijt bent geraakt, hij/zij nog leeft of zelf kanker hebt (gehad), die verbintenis is er gewoon. Dat gevoel is gewoon onbeschrijfelijk.
Daarom ga ik dit jaar weer mee! Om te laten zien dat er leven is na kinderkanker! Samen sta (en steun) je sterker, samen voor beter! Want een wijsman zei ooit eens: 'Al doe ik het niet voor mezelf, dan doe ik het wel voor een ander'!

Waar kunnen wij je voor wakker maken ’s nachts?

Je kan mij ’s nachts wakker maken voor rode wijn en chocola. Of voor een onverwachts tripje naar Disneyland of een andere zonovergoten vakantie met veel vrienden en familie. Oh en een jackpot is altijd ook mooi meegenomen, kunnen we alsnog op vakantie gaan (en de VOKK sponsoren natuurlijk)!

Zie ook: www.kettingvanballonnen.nl