Sponsor Iris Wilmink

Door Iris, Marinka Draaijer

Iris fietst mee met de Ketting van Ballonnen.

Deel dit bericht

Mijn naam is Iris Wilmink, 25 jaar jong.

Sinds een aantal jaar woon ik in Braamt, een klein plaatsje in de Achterhoek. Dé perfecte plek om te trainen voor de Ketting van Ballonnen. De omgeving is namelijk prachtig om buiten te sporten, iets wat ik dan ook graag doe.Als ik ergens gek op ben, is het wel op muziek. Ed Sheeran, Miss Montreal en Nick & Simon zijn mijn favoriete artiesten. Een avondje naar het theater of een goed concert, daar word ik gelukkig van. Verder ben ik gek op het strand, is mijn favoriete vakantiebestemming Ameland, ga ik graag weekendjes weg met vriendinnen, houd ik van pretparken (en dan vooral van achtbanen), vind ik het heel fijn om te zeilen, maak je mij blij met een goed boek en ben ik altijd in voor een spelletje.

 Waarom doe je mee met de Ketting van Ballonnen?

Zes jaar geleden, augustus 2012, deed ik mee aan de Ketting van Ballonnen. Een week die voor altijd in mijn geheugen gegrift staat. Wat ik in die week heb mogen ervaren, is eigenlijk niet in woorden uit te drukken. Van te voren had ik nooit durven dromen dat het zo bijzonder zou worden. Met zijn allen stonden we ongelooflijk sterk, en ik heb er vriendschappen voor het leven aan overgehouden.  

Op mijn 16e kreeg ik de diagnose Non-Hodgkin, lymfklierkanker. Mijn leven stond op z'n kop, en ik stapte in een achtbaan. De engste achtbaan ooit. Maar wel een achtbaan waarin ik een hele belangrijke levensles heb geleerd; geniet, heb lief, en leef.

Toen ik de kans kreeg om dit jaar nog een keer deel te nemen, twijfelde ik geen moment.
Ik kijk er naar uit om met z'n allen de kinderen die nu door een loodzware tijd gaan, een hart onder de riem te steken en hoop te geven voor de toekomst. Iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal, maar we hebben een gemeenschappelijke deler, wat ons bindt, en sterker maakt.

In één week tijd gaan we met zijn allen allerlei sportieve uitdagingen aan, en halen hiermee geld op voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). Zij zijn een hele belangrijke schakel in de strijd tegen kinderkanker.
Een van de initiatieven van de VOKK is de KanjerKetting. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Ik kreeg destijds de vraag of ik een KanjerKetting wilde. Wat ben ik blij dat ik hier toen ' ja'  tegen gezegd heb, ook al was ik op dat moment 16 jaar. Omdat ik hele delen van mijn ziekteperiode kwijt ben, is de KanjerKetting heel waardevol voor mij geworden. Hij vertelt mijn verhaal, een verhaal wat ik voor een deel heb teruggevonden dankzij de ketting.

Ik ben dankbaar dat ik mij mag inzetten voor de VOKK en op deze manier mijn steentje bij kan dragen in de strijd tegen kinderkanker. Samen staan we sterker, en niets is onmogelijk!

 Waar kunnen wij je voor wakker maken ’s nachts?

Oei, waar je mij 's nachts voor wakker kunt maken? Helaas ben ik een lichte slaper, en word dan ook snel wakker. Je mag mij altijd wakker maken voor een strandwandeling, als er muis over m'n kussen loopt (echt gebeurd), een goed gesprek of een ouderwets potje SingStar.

Zie ook: www.kettingvanballonnen.nl