Ik ben Maaike, 17 jaar oud.

Ik woon in Kampen. Momenteel zit ik in de 5e klas van het vwo. Wanneer ik mijn diploma heb gehaald, wil ik graag geneeskunde studeren. Ik korfbal drie keer in de week. Ook heb ik een bijbaantje bij de Albert Heijn, waar ik met veel plezier werk. Toen ik twaalf was (2013) kreeg ik de diagnose darmkanker, gelukkig ben ik hier van genezen.

Waarom doe je mee met de Ketting van Ballonnen?

Ik fiets mee met de ketting van ballonnen, omdat VOKK tijdens mijn ziekteperiode, maar ook erna erg belangrijk voor mij is geweest. VOKK organiseert uitjes en kampen met lotgenootjes. Hierdoor kun je je gedachten even verplaatsen, je hoeft even niet aan het ziek zijn te denken. Om er even tussenuit te zijn is erg fijn. Daarnaast geeft het je weer nieuwe kracht om door te gaan. Deze leuke uitjes die mij weer positiviteit en energie gaven, zal ik nooit vergeten.

Ik vind het erg belangrijk dat andere zieke kinderen ook van deze stichting gebruik kunnen maken. Ook na kinderkanker is er weer een gewoon leven mogelijk. Ik heb mijn leven weer helemaal kunnen opbouwen en doe gewoon wat leeftijdgenootjes doen. Ik wil zieke kinderen het inzicht geven dat dit weer mogelijk is, want in die zware periode ga je daar wel eens aan twijfelen. Dat ik nu zo’n grote fietstocht ga maken, had ik vijf jaar geleden ook niet gedacht. Maar ik ben blij dat ik dit nu weer kan en heb er erg veel zin in!

Waar kunnen wij je voor wakker maken ’s nachts?

Voor bijna alles, ook voor de kleinste dingen. Maar als je mij wakker maakt voor een vliegreis naar een warm zonnig land zal ik natuurlijk helemaal geweldig vinden.

Zie ook: www.kettingvanballonnen.nl