Team Maartje en Dieke

Mijn naam is Maartje van der Heijden en ik ben 19 jaar oud.

Ik woon in Westerbeek, dat is een klein dorpje in Noord-Brabant. Ik ben in 2017 geslaagd voor de havo en ik ga in september beginnen aan de opleiding verpleegkunde. Ik weet als sinds ik een kleuter ben dat ik verpleegkundige wil worden. Verder vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en hou ik van bakken en boeken lezen.

Waarom doe je mee met de Ketting van Ballonnen?

In 2016, toen ik 17 jaar was, kreeg ik de diagnose acute leukemie. Ik kreeg toen een KanjerKetting. Voor elke behandeling of ingreep kreeg ik een kraal. De ketting laat mijn behandelingsverhaal heel goed zien. Helaas was één behandeling niet voldoende want de ziekte is in 2017 weer teruggekomen. Ik moest een stamceltransplantatie en gelukkig matchte mijn zusje en kon ze mijn donor zijn. Ik ben toen weer verder gegaan met mijn KanjerKetting want ik vond dat mijn verhaal nog niet af was. Nu ben ik nog niet helemaal klaar met de medicatie, maar ik hoop dat ik gauw de bloemenkraal eraan kan doen. Mijn KanjerKetting laat mijn verhaal heel mooi zien. Zo is het makkelijker om mijn verhaal te vertellen. Ik heb zelf de steun van de KanjerKetting mogen ervaren, dat doet zo goed, dat gun ik alle kinderen die geraakt zijn door kanker.


Mijn naam is Dieke van der Heijden en ik ben 16 jaar oud.

Ik zit nu in havo 4 en volgend jaar moet ik eindexamen doen.
In mijn vrije tijd speel ik saxofoon bij het Meteropeel orkest. Ook vind ik het leuk om te tekenen en spreek ik vaak met vriendinnen af om te chillen. 

Waarom doe je mee met de Ketting van Ballonnen?

Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen omdat mijn zus Maartje leukemie kreeg. Ze heeft tijdens haar behandeling ook een KanjerKetting gekregen, daar heeft ze veel steun aan gehad.

De KanjerKetting heeft mij ook geholpen doordat ik door de ketting de behandeling beter begreep. En beter snapte wat er allemaal gebeurde. Het zou fijn zijn als andere kinderen en hun naasten dat ook kunnen ervaren.