Team Wuppiepower

Ik ben Nienouk Wubkes, ik ben 17 jaar.

Ik volg de opleiding Horeca, Bakkerij & Recreatie aan het Esdal College in Emmen. Ik zit in het examenjaar. Als ik mijn examens heb gehaald, ga ik nog een jaar verder op dezelfde school, een niveau hoger.
Mijn hobby's zijn fotograferen en tekenen.

Ik ben Aimee Wubkes, ik ben 20 jaar.

Ik studeer voor biologisch-medisch analist aan het MBO Life Sciences in Leeuwarden. Op het moment dat ik mijn TL diploma heb gehaald ben ik begonnen met de opleiding chemisch-fysisch analist in Emmen. Nadat ik erachter kwam dat ik het derde leerjaar niet ging halen, heb ik versneld niveau 3 afgerond. Hier was ik niet tevreden mee en daarom ben ik begonnen aan het MBO Life Sciences met het studeren voor biologisch-medisch analist. Mijn uitstroomrichting wordt de klinische chemie. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik vanaf kleins af aan al zeg dat ik iets in het ziekenhuis wil gaan doen. Op dit moment is mijn doel om de research in te gaan, om daar onderzoek te kunnen doen naar de oorzaken van of medicijnen tegen kanker.

Waarom doen jullie mee met de Ketting van Ballonnen?

Nienouk: Ik heb op 3-jarige leeftijd leukemie gekregen. Ik ben daar gelukkig van genezen. Tijdens mijn ziekte heb ik heel erg veel plezier gehad aan de leuke uitjes die ik heb gehad. Ik hoop met het geld dat we ophalen we weer andere gezinnen blij te kunnen maken met uitjes van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK).

Aimee: Ik doe mee met de Ketting van Ballonnen omdat mijn zus Nienouk in 2004 te horen kreeg dat ze acute lymfatische leukemie had. Ze heeft zich er doorheen gevochten. Ik herinner mij er niet veel van, omdat ik 6-8 jaar was. De dingen die ik nog wel weet, waren de leuke dingen: de dagjes weg. En ik hoop dat dit altijd zo kan blijven voor de gezinnen.

Waar kunnen wij jullie voor wakker maken?

Nienouk: Een reis naar Disneyland Parijs!

Aimee: Een vakantie naar een lekker warm land.


Zie ook: www.kettingvanballonnen.nl  

https://www.facebook.com/WuppiePower