Team Tandem

Ik ben Renee Bensdorp en ben 25 jaar.

Ik zit in het 5e jaar van de HBO opleiding Biotechnologie op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Op dit moment ben ik bezig met mijn projectstage. Ik hoop volgend jaar mijn afstudeerstage af te rond en mijn diploma in ontvangst te nemen. Hier ben ik behoorlijk trots op omdat dit niet zonder slag of stoot is gegaan. Verder woon ik in Zuidhorn  en heb ik een heel lief vriendje. Mijn hobby’s zijn lezen, crea bea bezig zijn, veel spelletjes spelen en vooral lekker actief de natuur in. Lange wandelingen maken, hardlopen en survival activiteiten.

Ik heb op mijn 9de leukemie gekregen met ingezakte rugwervels. Hierdoor kon ik tijdens mijn ziekte periode weinig bewegen. Gelukkig kan ik nu weer van alles waar ik dankbaar gebruik van maak.

Ik ben Angeliek van der Velden en ben 28 jaar.

Ik werk met ouderen als activiteiten begeleider. Ik woon sinds 4,5 jaar op me zelf in Belfeld.
Mijn hobby’s zijn rennen, snowboarden en wandelen. Eigenlijk alles wat actief is, vind ik leuk.
Ik heb als baby tumoren op mijn netvlies gehad. Ook wel retinoomblastoom genoemd. Ik heb hier destijds bestralingen voor gekregen. Op mijn 12de heb ik door die bestralingen een tumor gekregen in de kauwspier naast mijn oog. Helaas is het een erfelijke ziekte en heeft mijn zus het ook gekregen. Bij haar is het  verschillende keren terug gekomen in de neusholte. Mijn zus is in 2010 op 22-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. 

Door de tumoren die ik als baby heb gehad ben ik slechtziend geworden. Ik zal daarom op een tandem samen met Renee fietsen. 

Waarom doen jullie mee aan de ketting van ballonnen?

Wij fietsen mee met de Ketting van Ballonnen omdat wij het belangrijk vinden om de kinderen, en ook de ouders, te laten zien dat je na kinderkanker nog van alles kunt. Ook wij hebben late gevolgen van kinderkanker. Slechtziend, vermoeidheid en last van spieren en gewrichten. Maar dit betekend niet dat wij stil blijven zitten. Wij doen mee met opstakel runs en gaan op survival vakanties. We doen de gekste dingen. En dit willen wij ook de kinderen meegeven.
Doe wat je leuk vind, soms met gepaste mate, maar laat je vooral niet tegenhouden! 

Ook willen we natuurlijk veel geld ophalen voor de VOKK zodat zij weer mooie dingen kunnen doen voor kinderen. 

Waar kun je jullie voor wakker maken?

Nou laat ons maar lekker slapen. Wij zijn echte slaapkoppen!

Zie ook: www.kettingvanballonnen.nl